Ultra premium

old_vines.png

Old Vines

ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ 2016

100% ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

εκφράζει κλασικά την ποικιλία με 12 μήνες παραμονή στο βαρέλι χωρίς να καλύπτει όμως το υπέροχο φρούτο. Από 2 μοναδικά αμπελοτόπια άνω των 60 ετών, ξερικά και με ελάχιστες αποδόσεις.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2016

Κατάταξη:

ΠΟΠ Νεμέα 2016

Περιοχή:

Νεμέα

Ποικιλίες σταφυλιών :

Αγιωργίτικο 100%

Αριθμός φιαλών:

1.800

Αλκοολικός τίτλος (%):

15,0

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt):

6,5

Πτητική οξύτητα (gr οξικού οξέος/lt) :

0,85

pH:

3,52

Ελεύθερο SO2 (mgr/lt):

34

Ολικό SO2 (mgr/lt):

100

Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt):

2,2

Ένταση:

14,35

Απόχρωση:

0,68

ΔΦΟ:

115

Ωρίμανση / Παλαίωση

Τα σταφύλια εκραγίζονται και εμβολιάζονται με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας. Ακολουθεί μακριά παραμονή με τα στέμφυλα , σχεδόν 20 ημέρες,σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα φρουτώδη αρωματικά χαρακτηριστικά και να εκχυλιστούν μόνο οι μαλακές ταννίνες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση

Οινοποίηση

Παλαίωση: Για 12 μήνες σε 1/3 νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια αποκλειστικά από το δάσος Bertrange, το οποίο βρίσκεται στη καρδιά του δάσους Nevers και ακόμα 6 μήνες στη φιάλη.

Δυνατότητα Παλαίωσης : Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει όριο παλαίωσης για τα «Παλαιά Αμπελοτόπια». Κάτω από καλές συνθήκες παλαίωσης θα συνεχίζει να εξελίσσεται προς ένα πιο βελούδινο και πολύπλοκο χαρακτήρα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το «Παλαιά Αμπελοτόπια» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από αμπέλια σχετικά μεγάλης ηλικίας από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας μακριάς εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου, ροδιού και μαύρου τσαγιού. Η γεύση του είναι γεμάτη, ισορροπημένη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών.

Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα και λιπαρά τυριά . Αναδεικνύεται καλύτερα γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Αμπελώνας

Τοποθεσία αμπελώνα:

Μαλανδρένι/Νεμέα

Υψόμετρο

400m

Σύσταση εδάφους:

Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση

Κλίμα:

Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες

Απόδοση:

24hl/ha

Ηλικία πρέμνων:

45-55 ετών

Ημερομηνία τρυγητού:

Αρχες Σεπτεμβρίου

Βραβεία

OLD VINES 2016 BRONZE D.W.W.A. 2020

OLD VINES 2014 PLATINUM D.W.W.A. 2017 BEST GREEK RED

OLD VINES 2011 SILVER T.I.W.C. Θεσσαλονίκη 2014

Εκλεκτοί αμπελώνες μεγάλης ηλικίας αποδίδουν το υπέροχο φρούτο του Αγιωργίτικου. Κεράσι και φράουλα στη μύτη μαζί με σοκολάτα και νότες δέρματος. Ένα block buster κρασί που ιχνηλατεί τα όρια συμπύκνωσης της ποικιλίας.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2017

Κατάταξη:

ΠΟΠ Νεμέα 2017

Περιοχή:

Νεμέα

Ποικιλίες σταφυλιών:

Αγιωργίτικο 100%

Αριθμός φιαλών:

1.800

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αλκοολικός τίτλος (%):

14,20%

Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt):

5,50

Πτητική οξύτητα (gr οξικού οξέος/lt):

0,50

pH:

3,68

Ελεύθερο SO2 (mgr/lt):

2,20

Ολικό SO2 (mgr/lt):

2,90

Ένταση:

12,75

Απόχρωση:

0,56

ΔΦΟ:

82

Ωρίμανση / Παλαίωση

Τα σταφύλια εκραγίζονται και εμβολιάζονται με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας. Ακολουθεί μακριά παραμονή με τα στέμφυλα , σχεδόν 20 ημέρες,σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα φρουτώδη αρωματικά χαρακτηριστικά και να εκχυλιστούν μόνο οι μαλακές ταννίνες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση

Οινοποίηση

Παλαίωση: Για 12 μήνες σε 1/3 νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια αποκλειστικά από το δάσος Bertrange, το οποίο βρίσκεται στη καρδιά του δάσους Nevers και ακόμα 6 μήνες στη φιάλη.

Δυνατότητα Παλαίωσης : Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει όριο παλαίωσης για τα «Παλαιά Αμπελοτόπια». Κάτω από καλές συνθήκες παλαίωσης θα συνεχίζει να εξελίσσεται προς ένα πιο βελούδινο και πολύπλοκο χαρακτήρα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το «Παλαιά Αμπελοτόπια» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από αμπέλια σχετικά μεγάλης ηλικίας από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας μακριάς εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου, ροδιού και μαύρου τσαγιού. Η γεύση του είναι γεμάτη, ισορροπημένη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών.

Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα και λιπαρά τυριά . Αναδεικνύεται καλύτερα γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Αμπελώνας

Τοποθεσία αμπελώνα:

Μαλανδρένι/Νεμέα

Υψόμετρο

400m

Σύσταση εδάφους:

Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση

Κλίμα:

Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες

Απόδοση:

24hl/ha

Ηλικία πρέμνων:

45-55 ετών

Ημερομηνία τρυγητού:

Αρχες Σεπτεμβρίου

Βραβεία

OLD VINES 2016 BRONZE D.W.W.A. 2020

OLD VINES 2014 PLATINUM D.W.W.A. 2017 BEST GREEK RED

OLD VINES 2011 SILVER T.I.W.C. Θεσσαλονίκη 2014

Εκλεκτοί αμπελώνες μεγάλης ηλικίας αποδίδουν το υπέροχο φρούτο του Αγιωργίτικου. Κεράσι και φράουλα στη μύτη μαζί με σοκολάτα και νότες δέρματος. Ένα block buster κρασί που ιχνηλατεί τα όρια συμπύκνωσης της ποικιλίας.

Δείτε ακόμη

Γραφτείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα νέα μας.