Esthita
ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
50% Αγιωργίτικο 50% Syrah
Το Αγιωργίτικο συνδυάζεται με το γαλλικό Syrah δίνοντας ένα σαγηνευτικό ροζέ. Γίνεται πολύ εύκολα συνοδός για αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.
50% Αγιωργίτικο 50% Syrah
Το Αγιωργίτικο συνδυάζεται με το γαλλικό Syrah δίνοντας ένα σαγηνευτικό ροζέ. Γίνεται πολύ εύκολα συνοδός για αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.
Είδος
Ροζέ ξηρός οίνος
Εσοδεία
2021
Κατάταξη
ΠΓΕ Πελοπόννησος
Περιοχή
Νεμέα
Ποικιλίες σταφυλιών
Αγιωργίτικο/Syrah
Αριθμός φιαλών
10.000
Αλκοολικός τίτλος (%)
13,0
Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)
6,0
Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)
0,35
pH
3,30
Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)
29
Ολικό SO2 (mgr/lt)
88
Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)
1,2
Ψύξη των σταφυλιών σε χαμηλή θερμοκρασία, αποξήρανση και απευθείας πίεση.
Ακολουθεί η οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές που τοποθετούνται πάνω από οργανικές οινολάσπες.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2-3 ετών
Η προσεκτική επιλογή και οινοποίηση του πολύπλευρου Αγιωργίτικου και του κοσμοπολίτικου Συρά από την ορεινή Κορινθία, δίνει ένα αρμονικό ροζέ κρασί με δροσερή οξύτητα και αρωματική πολυπλοκότητα που ταλαντεύεται ανάμεσα σε τριαντάφυλλο, κεράσι και φράουλα.
Ταιριάζει απόλυτα με το φαγητό με τη φρέσκια ντομάτα ως κύριο συστατικό, τα οστρακοειδή, τα καλαμάρια στην κατσαρόλα, την πίτσα και ακόμη και την κινεζική κουζίνα. Σερβίρεται στους 10°C.
Τοποθεσία αμπελώνα
Ψάρι / Νεμέα
Υψόμετρο
800m
Σύσταση εδάφους
Αργιλώδης αλλουβιακός άργιλος και κοκκινωπό χώμα, επενδυμένος με ασβεστόλιθο στη Νεμέα
Κλίμα
Bαρύς χειμώνας, ήπιες καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες
Απόδοση
71hl/ha
Ηλικία πρέμνων
20 ετών
Ημερομηνία τρυγητού
Τέλη Σεπτεμβρίου
ESTHÍTA 2021: SILVER B.I.W.C.F. 2022
ESTHÍTA 2016: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2017
Ένα ρομαντικό ροζέ με δροσερή οξύτητα και αρώματα που ταλαντεύονται μεταξύ τριαντάφυλλου, κερασιού και φράουλας.
Είδος
Ροζέ ξηρός οίνος
Εσοδεία
2023
Κατάταξη
ΠΓΕ Πελοπόννησος
Περιοχή
Νεμέα
Ποικιλίες σταφυλιών
Αγιωργίτικο/Syrah
Αριθμός φιαλών
10000
Αλκοολικός τίτλος (%)
12,5
Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)
5,80
Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)
0,29
pH
3,27
Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)
2,32
Ολικό SO2 (mgr/lt)
85
Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)
3
Ψύξη των σταφυλιών σε χαμηλή θερμοκρασία, αποξήρανση και απευθείας πίεση.
Ακολουθεί η οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές που τοποθετούνται πάνω από οργανικές οινολάσπες.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2-3 ετών
Η προσεκτική επιλογή και οινοποίηση του πολύπλευρου Αγιωργίτικου και του κοσμοπολίτικου Συρά από την ορεινή Κορινθία, δίνει ένα αρμονικό ροζέ κρασί με δροσερή οξύτητα και αρωματική πολυπλοκότητα που ταλαντεύεται ανάμεσα σε τριαντάφυλλο, κεράσι και φράουλα.
Ταιριάζει απόλυτα με το φαγητό με τη φρέσκια ντομάτα ως κύριο συστατικό, τα οστρακοειδή, τα καλαμάρια στην κατσαρόλα, την πίτσα και ακόμη και την κινεζική κουζίνα. Σερβίρεται στους 10°C.
Τοποθεσία αμπελώνα
Ψάρι / Νεμέα
Υψόμετρο
800m
Σύσταση εδάφους
Αργιλώδης αλλουβιακός άργιλος και κοκκινωπό χώμα, επενδυμένος με ασβεστόλιθο στη Νεμέα
Κλίμα
Bαρύς χειμώνας, ήπιες καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες
Απόδοση
71hl/ha
Ηλικία πρέμνων
20 ετών
Ημερομηνία τρυγητού
Τέλη Σεπτεμβρίου
ESTHÍTA 2021: SILVER B.I.W.C.F. 2022
ESTHÍTA 2016: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2017
Ένα ρομαντικό ροζέ με δροσερή οξύτητα και αρώματα που ταλαντεύονται μεταξύ τριαντάφυλλου, κερασιού και φράουλας.
Δείτε ακόμη