Καθημερινή Απόλαυση

red_on_black-gr.png

Κόκκινο σε Μαύρο

ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ

100% Αγιωργίτικο

Μια ζουμερή βόμβα φρούτων και βοτάνων, πανέτοιμη για κάθε περίσταση, πραγματικά μια κορυφαία φρέσκια εκδοχή της ποικιλίας ως Νεμέα δίχως την επίδραση του βαρελιού.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2021

Κατάταξη

ΠΟΠ Νεμέα

Περιοχή

Νεμέα

Ποικιλίες σταφυλιών

Αγιωργίτικο 100%

Αριθμός φιαλών

67.000

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αλκοολικός τίτλος (%)

14,0

Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)

4,95

Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)

0,60

pH

3,63

Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)

30

Ολικό SO2 (mgr/lt)

70

Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)

1,5

Ένταση

11,4

Απόχρωση

0,60

ΔΦΟ

56

Ωρίμανση / Παλαίωση

Εκραγισμός, εμβολιασμός με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας και ολιγοήμερη εκχύλιση σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση.

Οινοποίηση

Για 4 μήνες σε δεξαμενές

Δυνατότητα παλαίωσης : 2-5 έτη

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το «Κόκκινο σε Μαύρο» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας ολιγοήμερης εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου και ροδιού. Γεύση γεμάτη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών και καραμέλας βουτύρου.

Αν και ερυθρό αναδεικνύεται καλύτερα δροσερό στους 12-14 ˚C και πηγαίνει με γεύσεις όπως σουφλέ τυριού και κόκορα κρασάτο.

Αμπελώνας

Τοποθεσία αμπελώνα

Αχλαδιάς/Νεμέα

Υψόμετρο

350m

Σύσταση εδάφους

Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση

Κλίμα

Κρύος χειμώνας, θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες

Απόδοση

67hl/ha

Ηλικία πρέμνων

20 ετών

Ημερομηνία τρυγητού

1 Σεπτεμβρίου 2018

Βραβεία

R.O.B 2021: SILVER D.W.W.A. 2022

R.O.B 2020: SILVER D.W.W.A. 2021

R.O.B 2019: SILVER D.W.W.A. 2020

R.O.B 2018: BRONZE D.W.W.A. 2019

R.O.B 2017: BRONZE D.W.W.A. 2018

R.O.B 2016: SILVER D.W.W.A. 2017

R.O.B 2014: REGIONAL TROPHY D.W.W.A. 2015

R.O.B 2009: SILVER D.W.W.A. 2010

R.O.B 2009: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2009

R.O.B 2008: SILVER D.W.W.A. 2009

R.O.B 2008: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2009

R.O.B 2007: SILVER CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008

R.O.B 2007: BRONZE D.W.W.A. 2008

Mια ζουμερή βόμβα βοτάνων και βύσσινου, ως μια φρέσκια εκδοχή του Αγιωργίτικου χωρίς την επίδραση του βαρελιού. Ένα στρογγυλό και νεανικό ερυθρό κρασί, με απαλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2022

Κατάταξη

ΠΟΠ Νεμέα

Περιοχή

Νεμέα

Ποικιλίες σταφυλιών

Αγιωργίτικο 100%

Αριθμός φιαλών

67.000

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αλκοολικός τίτλος (%

13,50

Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)

4,95

Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)

0,38

pH

3,44

Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)

37

Ολικό SO2 (mgr/lt)

65

Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)

1,5

Ένταση

8,3

Απόχρωση

0,60

ΔΦΟ

56

Ωρίμανση / Παλαίωση

Για 4 μήνες σε δεξαμενές

Δυνατότητα παλαίωσης : 2-5 έτη

Οινοποίηση

Εκραγισμός , εμβολιασμός με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας και ολιγοήμερη εκχύλιση σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το «Κόκκινο σε Μαύρο» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας ολιγοήμερης εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου και ροδιού. Γεύση γεμάτη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών και καραμέλας βουτύρου.

Αν και ερυθρό αναδεικνύεται καλύτερα δροσερό στους 12-14 ˚C και πηγαίνει με γεύσεις όπως σουφλέ τυριού και κόκορα κρασάτο.

Αμπελώνας

Τοποθεσία αμπελώνα

Αχλαδιάς/Νεμέα

Υψόμετρο

350m

Σύσταση εδάφους

Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση

Κλίμα

Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες

Απόδοση

67hl/ha

Ηλικία πρεμνών

20 ετών

Ημερομηνία τρυγητού

1 Σεπτεμβρίου 2022

Mια ζουμερή βόμβα βοτάνων και βύσσινου, ως μια φρέσκια εκδοχή του Αγιωργίτικου χωρίς την επίδραση του βαρελιού. Ένα στρογγυλό και νεανικό ερυθρό κρασί, με απαλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2023

Κατάταξη

ΠΟΠ Νεμέα

Περιοχή

Νεμέα

Ποικιλίες σταφυλιών

Αγιωργίτικο 100%

Αριθμός φιαλών

65.000

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αλκοολικός τίτλος (%)

14,10

Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)

5,10

Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)

0,45

pH

3,60

Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)

27

Ολικό SO2 (mgr/lt)

72

Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)

1

Ένταση

8,3

Απόχρωση

0,60

ΔΦΟ

56

Ωρίμανση / Παλαίωση

Για 4 μήνες σε δεξαμενές

Δυνατότητα παλαίωσης : 2-5 έτη

Οινοποίηση

Εκραγισμός , εμβολιασμός με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας και ολιγοήμερη εκχύλιση σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το «Κόκκινο σε Μαύρο» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας ολιγοήμερης εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου και ροδιού. Γεύση γεμάτη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών και καραμέλας βουτύρου.

Αν και ερυθρό αναδεικνύεται καλύτερα δροσερό στους 12-14 ˚C και πηγαίνει με γεύσεις όπως σουφλέ τυριού και κόκορα κρασάτο.

Αμπελώνας

Τοποθεσία αμπελώνα

Αχλαδιάς/Νεμέα

Υψόμετρο

350m

Σύσταση εδάφους

Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση

Κλίμα

Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες

Απόδοση

67hl/ha

Ηλικία πρεμνών

20 ετών

Ημερομηνία τρυγητού

1 Σεπτεμβρίου 2022

Mια ζουμερή βόμβα βοτάνων και βύσσινου, ως μια φρέσκια εκδοχή του Αγιωργίτικου χωρίς την επίδραση του βαρελιού. Ένα στρογγυλό και νεανικό ερυθρό κρασί, με απαλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.

Δείτε ακόμη

Γραφτείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα νέα μας.