Κόκκινο σε Μαύρο
ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ
100% Αγιωργίτικο
Μια ζουμερή βόμβα φρούτων και βοτάνων, πανέτοιμη για κάθε περίσταση, πραγματικά μια κορυφαία φρέσκια εκδοχή της ποικιλίας ως Νεμέα δίχως την επίδραση του βαρελιού.
100% Αγιωργίτικο
Μια ζουμερή βόμβα φρούτων και βοτάνων, πανέτοιμη για κάθε περίσταση, πραγματικά μια κορυφαία φρέσκια εκδοχή της ποικιλίας ως Νεμέα δίχως την επίδραση του βαρελιού.
Είδος
Ερυθρός ξηρός οίνος
Εσοδεία
2021
Κατάταξη
ΠΟΠ Νεμέα
Περιοχή
Νεμέα
Ποικιλίες σταφυλιών
Αγιωργίτικο 100%
Αριθμός φιαλών
67.000
Αλκοολικός τίτλος (%)
14,0
Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)
4,95
Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)
0,60
pH
3,63
Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)
30
Ολικό SO2 (mgr/lt)
70
Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)
1,5
Ένταση
11,4
Απόχρωση
0,60
ΔΦΟ
56
Εκραγισμός, εμβολιασμός με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας και ολιγοήμερη εκχύλιση σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση.
Για 4 μήνες σε δεξαμενές
Δυνατότητα παλαίωσης : 2-5 έτη
Το «Κόκκινο σε Μαύρο» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας ολιγοήμερης εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου και ροδιού. Γεύση γεμάτη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών και καραμέλας βουτύρου.
Αν και ερυθρό αναδεικνύεται καλύτερα δροσερό στους 12-14 ˚C και πηγαίνει με γεύσεις όπως σουφλέ τυριού και κόκορα κρασάτο.
Τοποθεσία αμπελώνα
Αχλαδιάς/Νεμέα
Υψόμετρο
350m
Σύσταση εδάφους
Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση
Κλίμα
Κρύος χειμώνας, θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες
Απόδοση
67hl/ha
Ηλικία πρέμνων
20 ετών
Ημερομηνία τρυγητού
1 Σεπτεμβρίου 2018
R.O.B 2021: SILVER D.W.W.A. 2022
R.O.B 2020: SILVER D.W.W.A. 2021
R.O.B 2019: SILVER D.W.W.A. 2020
R.O.B 2018: BRONZE D.W.W.A. 2019
R.O.B 2017: BRONZE D.W.W.A. 2018
R.O.B 2016: SILVER D.W.W.A. 2017
R.O.B 2014: REGIONAL TROPHY D.W.W.A. 2015
R.O.B 2009: SILVER D.W.W.A. 2010
R.O.B 2009: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2009
R.O.B 2008: SILVER D.W.W.A. 2009
R.O.B 2008: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2009
R.O.B 2007: SILVER CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008
R.O.B 2007: BRONZE D.W.W.A. 2008
Mια ζουμερή βόμβα βοτάνων και βύσσινου, ως μια φρέσκια εκδοχή του Αγιωργίτικου χωρίς την επίδραση του βαρελιού. Ένα στρογγυλό και νεανικό ερυθρό κρασί, με απαλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.
Είδος
Ερυθρός ξηρός οίνος
Εσοδεία
2022
Κατάταξη
ΠΟΠ Νεμέα
Περιοχή
Νεμέα
Ποικιλίες σταφυλιών
Αγιωργίτικο 100%
Αριθμός φιαλών
67.000
Αλκοολικός τίτλος (%
13,50
Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)
4,95
Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)
0,38
pH
3,44
Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)
37
Ολικό SO2 (mgr/lt)
65
Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)
1,5
Ένταση
8,3
Απόχρωση
0,60
ΔΦΟ
56
Για 4 μήνες σε δεξαμενές
Δυνατότητα παλαίωσης : 2-5 έτη
Εκραγισμός , εμβολιασμός με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας και ολιγοήμερη εκχύλιση σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση
Το «Κόκκινο σε Μαύρο» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας ολιγοήμερης εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου και ροδιού. Γεύση γεμάτη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών και καραμέλας βουτύρου.
Αν και ερυθρό αναδεικνύεται καλύτερα δροσερό στους 12-14 ˚C και πηγαίνει με γεύσεις όπως σουφλέ τυριού και κόκορα κρασάτο.
Τοποθεσία αμπελώνα
Αχλαδιάς/Νεμέα
Υψόμετρο
350m
Σύσταση εδάφους
Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση
Κλίμα
Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες
Απόδοση
67hl/ha
Ηλικία πρεμνών
20 ετών
Ημερομηνία τρυγητού
1 Σεπτεμβρίου 2022
Mια ζουμερή βόμβα βοτάνων και βύσσινου, ως μια φρέσκια εκδοχή του Αγιωργίτικου χωρίς την επίδραση του βαρελιού. Ένα στρογγυλό και νεανικό ερυθρό κρασί, με απαλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.
Είδος
Ερυθρός ξηρός οίνος
Εσοδεία
2023
Κατάταξη
ΠΟΠ Νεμέα
Περιοχή
Νεμέα
Ποικιλίες σταφυλιών
Αγιωργίτικο 100%
Αριθμός φιαλών
65.000
Αλκοολικός τίτλος (%)
14,10
Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)
5,10
Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)
0,45
pH
3,60
Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)
27
Ολικό SO2 (mgr/lt)
72
Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)
1
Ένταση
8,3
Απόχρωση
0,60
ΔΦΟ
56
Για 4 μήνες σε δεξαμενές
Δυνατότητα παλαίωσης : 2-5 έτη
Εκραγισμός , εμβολιασμός με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας και ολιγοήμερη εκχύλιση σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση
Το «Κόκκινο σε Μαύρο» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας ολιγοήμερης εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου και ροδιού. Γεύση γεμάτη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών και καραμέλας βουτύρου.
Αν και ερυθρό αναδεικνύεται καλύτερα δροσερό στους 12-14 ˚C και πηγαίνει με γεύσεις όπως σουφλέ τυριού και κόκορα κρασάτο.
Τοποθεσία αμπελώνα
Αχλαδιάς/Νεμέα
Υψόμετρο
350m
Σύσταση εδάφους
Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση
Κλίμα
Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες
Απόδοση
67hl/ha
Ηλικία πρεμνών
20 ετών
Ημερομηνία τρυγητού
1 Σεπτεμβρίου 2022
Mια ζουμερή βόμβα βοτάνων και βύσσινου, ως μια φρέσκια εκδοχή του Αγιωργίτικου χωρίς την επίδραση του βαρελιού. Ένα στρογγυλό και νεανικό ερυθρό κρασί, με απαλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.
Δείτε ακόμη