Οικογένεια 'Κτήμα'

ktima-gr.png

Κτήμα Μητραβέλα

ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ 2019

100% Αγιωργίτικο.
Απο αμπέλια άνω των 40 ετών με 6-8μηνη παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, 2ης και 3ης χρήσης.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2019

Κατάταξη

ΠΟΠ Νεμέα

Περιοχή

Νεμέα

Ποικιλίες σταφυλιών

Αγιωργίτικο 100%

Αριθμός φιαλών

12.000

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αλκοολικός τίτλος (%)

14,0

Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)

6,15

Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)

0,4

pH

3,56

Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)

33

Ολικό SO2 (mgr/lt)

92

Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)

2,5

Ένταση

12,0

Απόχρωση

0,52

ΔΦΟ

80

Ωρίμανση / Παλαίωση

Τα σταφύλια εκραγίζονται και εμβολιάζονται με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας. Ακολουθεί μακριά παραμονή με τα στέμφυλα, περίπου 15 ημερών, σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα φρουτώδη αρωματικά χαρακτηριστικά και να εκχυλιστούν μόνο οι μαλακές ταννίνες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση .

Οινοποίηση

Για περίπου 6 μήνες σε μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Δυνατότητα παλαίωσης : Αναμένεται ότι για τα επόμενα τουλάχιστον 8 έτη θα γίνεται πιο πολύπλοκο και βελούδινο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το Αγιωργίτικο για το «Κτήμα Μητραβέλα» προέρχεται αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα στη περιοχή Αχλαδιάς. Η ανατολική έκθεση του αμπελώνα βοηθάει στην βέλτιστη φαινολική και αρωματική ωρίμανση. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από έντονο ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα δαμάσκηνου, ροδιού και μαύρου τσαγιού. Η γεύση του είναι γεμάτη, ισορροπημένη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών.

Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα και λιπαρά τυριά . Αναδεικνύεται καλύτερα γύρω στους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Αμπελώνας

Τοποθεσία αμπελώνα

Αχλαδιάς/Νεμέα

Υψόμετρο

350-400 m

Σύσταση εδάφους

Αμμoπηλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση

Κλίμα

Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες

Απόδοση

47hl/ha

Ηλικία πρέμνων

30-40 ετών

Ημερομηνία τρυγητού

Αρχές Σεπτεμβρίου

Βραβεία

KTIMA 2020: BRONZE D.W.W.A. 2022

KTIMA 2019: SILVER D.W.W.A. 2021

KTIMA 2018: 50 G.G.W.

KTIMA 2017: BRONZE D.W.W.A. 2019

KTIMA 2017: BRONZE T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2020

KTIMA 2016: BRONZE D.W.W.A. 2020

KTIMA 2016: GOLD D.W.W.A. 2018

KTIMA 2008: SILVER D.W.W.A. 2010

KTIMA 2007: SILVER D.W.W.A. 2010

KTIMA 2006: GOLD T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2009

KTIMA 2006: GOLD D.W.W.A. 2009

ΚΤΙΜΑ 2005: BRONZE D.W.W.A. 2008

ΚΤΙΜΑ 2005: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2008

KTIMA 2005: SILVER CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008

Βαθυ ερυθρο-ιωδες χρωμα και αρωματα φραγκοσταφυλου, ροδιου και μαυρου τσαγιου, υποστηριζομενα απο ενα γεματο και μπαχαρωδες στομα με βελουδινες τανινες.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2019

Κατάταξη

ΠΟΠ Νεμέα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Alcohol (%)

14,5

Total acidity (gr tartaric acid/lt)

6,15

Volatile acidity (gr acetic acid /lt)

0,4

pH

3,56

Free SO2 (mgr/lt)

33

Total SO2 (mgr/lt)

92

Residual sugar (gr/lt)

2,5

Color intensity

0,52

Phenolic index

80

Ωρίμανση / Παλαίωση

The grapes are destemmed and inoculated with autochthone yeasts selected from the Nemea area. This is followed by a long stay with the grapes, about 15 days, at relatively low temperatures in order to preserve the fruity aromatic characteristics and to extract only the fine tannins. After the end of the alcoholic fermentation, the malolactic fermentation follows.

Οινοποίηση

6 months of barrel ageing in French oak of the 2nd and 3rd passage. It is then bottled unfiltered without any prior processing.

Ageing potential: In the next 8 years it is expected to become more complex and velvety

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

A soft, deep and powerful wine are suitable for long ageing. Cherry, dark colour with deep violet shades and a bouquet of fragrances framed by jams of red fruits, pepper, leather, ink, oregano, tobacco and vanilla. Concentrated aromas of herbs and cherry and vivid acidity that keeps the fruit crisp. Tannins are very well integrated and give a silky texture. Round, full of mouth, with a pleasant dart that harmonizes perfectly with its alcoholicity and acidity.

Combine it with red meat, game, reddish dishes, spicy food and hard cheeses. Best served at 15o Celsius

Αμπελώνας

Vineyards location

Achladias/Nemea

Altitude

350-400 m

Soil composition

Sandy loam with good drainage

Climate

Heavy winter, hot summer days with cool nights

Yield

47hl/ha

Vine age

30-40 years old

Harvest

1 Σεπτεμβρίου 2017

Βραβεία

KTIMA 2020: BRONZE D.W.W.A. 2022

KTIMA 2019: SILVER D.W.W.A. 2021

KTIMA 2018: 50 G.G.W.

KTIMA 2017: BRONZE D.W.W.A. 2019

KTIMA 2017: BRONZE T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2020

KTIMA 2016: BRONZE D.W.W.A. 2020

KTIMA 2016: GOLD D.W.W.A. 2018

KTIMA 2008: SILVER D.W.W.A. 2010

KTIMA 2007: SILVER D.W.W.A. 2010

KTIMA 2006: GOLD T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2009

KTIMA 2006: GOLD D.W.W.A. 2009

ΚΤΙΜΑ 2005: BRONZE D.W.W.A. 2008

ΚΤΙΜΑ 2005: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2008

KTIMA 2005: SILVER CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008

Βαθυ ερυθρο-ιωδες χρωμα και αρωματα φραγκοσταφυλου, ροδιου και μαυρου τσαγιου, υποστηριζομενα απο ενα γεματο και μπαχαρωδες στομα με βελουδινες τανινες.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2021

Κατάταξη

ΠΟΠ Νεμέα

Περιοχή

Νεμέα

Ποικιλίες σταφυλιών

Αγιωργίτικο 100%

Αριθμός φιαλών

12.000

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αλκοολικός τίτλος (%)

14,5

Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)

5,62

Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)

0,34

Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)

30

Ολικό SO2 (mgr/lt)

90

Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)

1

Ένταση

11,4

Απόχρωση

0,60

ΔΦΟ

65

Ωρίμανση / Παλαίωση

Για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 2ου και 3ου περάσματος.

Δυνατότητα παλαίωσης : Αναμένεται ότι για τα επόμενα τουλάχιστον 8 έτη θα γίνεται πιο πολύπλοκοκαι βελούδινο.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια εκραγίζονται και εμβολιάζονται με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας. Ακολουθεί μακριά παραμονή με τα στέμφυλα , περίπου 15 ημερών,σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα φρουτώδη αρωματικά χαρακτηριστικά και να εκχυλιστούν μόνο οι μαλακές ταννίνες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το «Κτήμα Μητραβέλα» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από αμπέλια σχετικά μεγάλης ηλικίας από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας μακριάς εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου, ροδιού και μαύρου τσαγιού. Η γεύση του είναι γεμάτη, ισορροπημένη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών.

Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα και λιπαρά τυριά . Αναδεικνύεται καλύτερα γύρω στους 14βαθμούς Κελσίου.

Αμπελώνας

Τοποθεσία αμπελώνα

Αχλαδιάς/Νεμέα

Υψόμετρο

350-400 m

Σύσταση εδάφους

Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση

Κλίμα

Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες

Απόδοση

47hl/ha

Ηλικία πρεμνών

30-40 ετών

Ημερομηνία τρυγητού

1 Σεπτεμβρίου 2021

Βαθυ ερυθρο-ιωδες χρωμα και αρωματα φραγκοσταφυλου, ροδιου και μαυρου τσαγιου, υποστηριζομενα απο ενα γεματο και μπαχαρωδες στομα με βελουδινες τανινες.

Προφίλ

Είδος

Ερυθρός ξηρός οίνος

Εσοδεία

2022

Κατάταξη

ΠΟΠ Νεμέα

Περιοχή

Νεμέα

Ποικιλίες σταφυλιών

Αγιωργίτικο 100%

Αριθμός φιαλών

12.000

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αλκοολικός τίτλος (%)

14,2

Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)

6,30

Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)

0,35

Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)

24

Ολικό SO2 (mgr/lt)

90

Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)

1,50

Ένταση

11,65

Απόχρωση

0,61

ΔΦΟ

72

Ωρίμανση / Παλαίωση

Για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 2ου και 3ου περάσματος.

Δυνατότητα παλαίωσης : Αναμένεται ότι για τα επόμενα τουλάχιστον 8 έτη θα γίνεται πιο πολύπλοκοκαι βελούδινο.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια εκραγίζονται και εμβολιάζονται με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας. Ακολουθεί μακριά παραμονή με τα στέμφυλα , περίπου 15 ημερών,σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα φρουτώδη αρωματικά χαρακτηριστικά και να εκχυλιστούν μόνο οι μαλακές ταννίνες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το «Κτήμα Μητραβέλα» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από αμπέλια σχετικά μεγάλης ηλικίας από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας μακριάς εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου, ροδιού και μαύρου τσαγιού. Η γεύση του είναι γεμάτη, ισορροπημένη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών.

Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα και λιπαρά τυριά . Αναδεικνύεται καλύτερα γύρω στους 14βαθμούς Κελσίου.

Αμπελώνας

Τοποθεσία αμπελώνα

Αχλαδιάς/Νεμέα

Υψόμετρο

350-400 m

Σύσταση εδάφους

Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση

Κλίμα

Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες

Απόδοση

47hl/ha

Ηλικία πρεμνών

30-40 ετών

Ημερομηνία τρυγητού

Αρχές Σεπτεμβρίου 2022

Βαθυ ερυθρο-ιωδες χρωμα και αρωματα φραγκοσταφυλου, ροδιου και μαυρου τσαγιου, υποστηριζομενα απο ενα γεματο και μπαχαρωδες στομα με βελουδινες τανινες.

Δείτε ακόμη

Γραφτείτε στο newsletter μας
για να λαμβάνετε τα νέα μας.