Κτήμα Μητραβέλα
ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ
100% Αγιωργίτικο.
Απο αμπέλια άνω των 40 ετών με 6-8μηνη παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, 2ης και 3ης χρήσης.
100% Αγιωργίτικο.
Απο αμπέλια άνω των 40 ετών με 6-8μηνη παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, 2ης και 3ης χρήσης.
Είδος
Ερυθρός ξηρός οίνος
Εσοδεία
2019
Κατάταξη
ΠΟΠ Νεμέα
Περιοχή
Νεμέα
Ποικιλίες σταφυλιών
Αγιωργίτικο 100%
Αριθμός φιαλών
12.000
Αλκοολικός τίτλος (%)
14,0
Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)
6,15
Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)
0,4
pH
3,56
Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)
33
Ολικό SO2 (mgr/lt)
92
Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)
2,5
Ένταση
12,0
Απόχρωση
0,52
ΔΦΟ
80
Τα σταφύλια εκραγίζονται και εμβολιάζονται με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας. Ακολουθεί μακριά παραμονή με τα στέμφυλα, περίπου 15 ημερών, σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα φρουτώδη αρωματικά χαρακτηριστικά και να εκχυλιστούν μόνο οι μαλακές ταννίνες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση .
Για περίπου 6 μήνες σε μεταχειρισμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Δυνατότητα παλαίωσης : Αναμένεται ότι για τα επόμενα τουλάχιστον 8 έτη θα γίνεται πιο πολύπλοκο και βελούδινο.
Το Αγιωργίτικο για το «Κτήμα Μητραβέλα» προέρχεται αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα στη περιοχή Αχλαδιάς. Η ανατολική έκθεση του αμπελώνα βοηθάει στην βέλτιστη φαινολική και αρωματική ωρίμανση. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από έντονο ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα δαμάσκηνου, ροδιού και μαύρου τσαγιού. Η γεύση του είναι γεμάτη, ισορροπημένη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών.
Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα και λιπαρά τυριά . Αναδεικνύεται καλύτερα γύρω στους 14-16 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθεσία αμπελώνα
Αχλαδιάς/Νεμέα
Υψόμετρο
350-400 m
Σύσταση εδάφους
Αμμoπηλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση
Κλίμα
Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες
Απόδοση
47hl/ha
Ηλικία πρέμνων
30-40 ετών
Ημερομηνία τρυγητού
Αρχές Σεπτεμβρίου
KTIMA 2020: BRONZE D.W.W.A. 2022
KTIMA 2019: SILVER D.W.W.A. 2021
KTIMA 2018: 50 G.G.W.
KTIMA 2017: BRONZE D.W.W.A. 2019
KTIMA 2017: BRONZE T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2020
KTIMA 2016: BRONZE D.W.W.A. 2020
KTIMA 2016: GOLD D.W.W.A. 2018
KTIMA 2008: SILVER D.W.W.A. 2010
KTIMA 2007: SILVER D.W.W.A. 2010
KTIMA 2006: GOLD T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2009
KTIMA 2006: GOLD D.W.W.A. 2009
ΚΤΙΜΑ 2005: BRONZE D.W.W.A. 2008
ΚΤΙΜΑ 2005: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2008
KTIMA 2005: SILVER CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008
Βαθυ ερυθρο-ιωδες χρωμα και αρωματα φραγκοσταφυλου, ροδιου και μαυρου τσαγιου, υποστηριζομενα απο ενα γεματο και μπαχαρωδες στομα με βελουδινες τανινες.
Είδος
Ερυθρός ξηρός οίνος
Εσοδεία
2019
Κατάταξη
ΠΟΠ Νεμέα
KTIMA 2020: BRONZE D.W.W.A. 2022
KTIMA 2019: SILVER D.W.W.A. 2021
KTIMA 2018: 50 G.G.W.
KTIMA 2017: BRONZE D.W.W.A. 2019
KTIMA 2017: BRONZE T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2020
KTIMA 2016: BRONZE D.W.W.A. 2020
KTIMA 2016: GOLD D.W.W.A. 2018
KTIMA 2008: SILVER D.W.W.A. 2010
KTIMA 2007: SILVER D.W.W.A. 2010
KTIMA 2006: GOLD T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2009
KTIMA 2006: GOLD D.W.W.A. 2009
ΚΤΙΜΑ 2005: BRONZE D.W.W.A. 2008
ΚΤΙΜΑ 2005: SILVER T.I.W.C.Θεσσαλονίκη 2008
KTIMA 2005: SILVER CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008
Βαθυ ερυθρο-ιωδες χρωμα και αρωματα φραγκοσταφυλου, ροδιου και μαυρου τσαγιου, υποστηριζομενα απο ενα γεματο και μπαχαρωδες στομα με βελουδινες τανινες.
Είδος
Ερυθρός ξηρός οίνος
Εσοδεία
2021
Κατάταξη
ΠΟΠ Νεμέα
Περιοχή
Νεμέα
Ποικιλίες σταφυλιών
Αγιωργίτικο 100%
Αριθμός φιαλών
12.000
Αλκοολικός τίτλος (%)
14,5
Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)
5,62
Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)
0,34
Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)
30
Ολικό SO2 (mgr/lt)
90
Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)
1
Ένταση
11,4
Απόχρωση
0,60
ΔΦΟ
65
Για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 2ου και 3ου περάσματος.
Δυνατότητα παλαίωσης : Αναμένεται ότι για τα επόμενα τουλάχιστον 8 έτη θα γίνεται πιο πολύπλοκοκαι βελούδινο.
Τα σταφύλια εκραγίζονται και εμβολιάζονται με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας. Ακολουθεί μακριά παραμονή με τα στέμφυλα , περίπου 15 ημερών,σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα φρουτώδη αρωματικά χαρακτηριστικά και να εκχυλιστούν μόνο οι μαλακές ταννίνες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση
Το «Κτήμα Μητραβέλα» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από αμπέλια σχετικά μεγάλης ηλικίας από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας μακριάς εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου, ροδιού και μαύρου τσαγιού. Η γεύση του είναι γεμάτη, ισορροπημένη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών.
Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα και λιπαρά τυριά . Αναδεικνύεται καλύτερα γύρω στους 14βαθμούς Κελσίου.
Τοποθεσία αμπελώνα
Αχλαδιάς/Νεμέα
Υψόμετρο
350-400 m
Σύσταση εδάφους
Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση
Κλίμα
Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες
Απόδοση
47hl/ha
Ηλικία πρεμνών
30-40 ετών
Ημερομηνία τρυγητού
1 Σεπτεμβρίου 2021
Βαθυ ερυθρο-ιωδες χρωμα και αρωματα φραγκοσταφυλου, ροδιου και μαυρου τσαγιου, υποστηριζομενα απο ενα γεματο και μπαχαρωδες στομα με βελουδινες τανινες.
Είδος
Ερυθρός ξηρός οίνος
Εσοδεία
2022
Κατάταξη
ΠΟΠ Νεμέα
Περιοχή
Νεμέα
Ποικιλίες σταφυλιών
Αγιωργίτικο 100%
Αριθμός φιαλών
12.000
Αλκοολικός τίτλος (%)
14,2
Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt)
6,30
Πτητική οξύτητα (gr οξικούοξέος/lt)
0,35
Ελεύθερο SO2 (mgr/lt)
24
Ολικό SO2 (mgr/lt)
90
Ανάγοντα Σάκχαρα (gr/lt)
1,50
Ένταση
11,65
Απόχρωση
0,61
ΔΦΟ
72
Για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 2ου και 3ου περάσματος.
Δυνατότητα παλαίωσης : Αναμένεται ότι για τα επόμενα τουλάχιστον 8 έτη θα γίνεται πιο πολύπλοκοκαι βελούδινο.
Τα σταφύλια εκραγίζονται και εμβολιάζονται με ζύμες επιλεγμένες από τη περιοχή της Νεμέας. Ακολουθεί μακριά παραμονή με τα στέμφυλα , περίπου 15 ημερών,σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν τα φρουτώδη αρωματικά χαρακτηριστικά και να εκχυλιστούν μόνο οι μαλακές ταννίνες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση
Το «Κτήμα Μητραβέλα» είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από αμπέλια σχετικά μεγάλης ηλικίας από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας μακριάς εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου, ροδιού και μαύρου τσαγιού. Η γεύση του είναι γεμάτη, ισορροπημένη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών.
Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα και λιπαρά τυριά . Αναδεικνύεται καλύτερα γύρω στους 14βαθμούς Κελσίου.
Τοποθεσία αμπελώνα
Αχλαδιάς/Νεμέα
Υψόμετρο
350-400 m
Σύσταση εδάφους
Αμμoαργιλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση
Κλίμα
Κρύος χειμώνας , θερμές καλοκαιρινές μέρες με δροσερές νύχτες
Απόδοση
47hl/ha
Ηλικία πρεμνών
30-40 ετών
Ημερομηνία τρυγητού
Αρχές Σεπτεμβρίου 2022
Βαθυ ερυθρο-ιωδες χρωμα και αρωματα φραγκοσταφυλου, ροδιου και μαυρου τσαγιου, υποστηριζομενα απο ενα γεματο και μπαχαρωδες στομα με βελουδινες τανινες.
Δείτε ακόμη